Document Management: Autonomy/Interwoven blijft populair

In de markt voor Document Management oplossingen - ook wel ECM - Enterprise Content Management genoemd - blijft iManage Worksite van Autonomy (/Interwoven) in Nederland aan populariteit winnen. Worksite is één van de meest geprezen document management systemen (DMS) binnen de advocatuur/professional services. In Nederland zijn vooral twee bedrijven actief als implementatie partner van Worksite: I.R.I.S. Nederland (voorheen Morningstar Systems) en Epona. Beide bedrijven hebben de afgelopen tijd weer een aantal iManage Worksite opdrachten weten binnen te halen:

Morningstar Systems is per 1 januari 2010 verder gegaan als I.R.I.S. Nederland. Het zal interessant zijn om te zien wat voor een invloed de producten van I.R.I.S. (bijvoorbeeld DocCenter en Docshare) - aangezien deze producten qua functionaliteit een grote overlap met Worksite vertonen - zullen hebben op de werkzaamheden van I.R.I.S. Nederland.

Beide partijen (Epona en I.R.I.S./Morningstar) staan goed aangeschreven.

  • Enjoyed this post? Please share it with others:
  • del.icio.us Favicon
  • Digg Favicon
  • Email Favicon
  • Facebook Favicon
  • Google Favicon
  • LinkedIn Favicon
  • Technorati Favicon
  • TwitThis Favicon
Bram Braakman • 14 February 2010
Archived under: Document Management, Dutch, Information Management

Comments

Dries Ausems wrote on 15-02-2010:

Ik zou hier graag aan willen toevoegen dat het Professional Services team van IRIS Nederland GEEN vergelijkbare propositie ontwikkelt voor de zakelijke dienstverlening met de IRISNext (DocCenter). IRIS Nederland heeft nu een groter aanbod aan ECM oplossingen, maar zal altijd blijven kijken naar wat het beste past bij welk type organisatie en dat is bij organisaties als de advocatuur en accountancy nooit een moeilijke keuze. Voor deze markt blijft iManage WorkSite naar onze mening de beste keuze en daar houdt IRIS aan vast.

Het Professional Services team is een zeer succesvolle unit binnen de IRIS Group en alle interne gesprekken en ideeën zijn gericht op een verdere groei van deze unit zowel in Nederland als daarbuiten. iManage WorkSite blijft hier onveranderd een belangrijke rol in spelen.

Waar onze klanten wel nieuwe ontwikkelingen mogen verwachten is op het gebied van IDR (Intelligent Document Recognition). Het Professional Services team van IRIS Nederland is hard aan het werk om geïntegreerde Scan/OCR oplossingen te ontwikkelen op basis van IRIS technologie (Scan2DMS) en de eerste implementaties zijn met succes afgerond. Wij zien Scan en OCR oplossingen als een onmisbaar gedeelte van een compleet digitaal dossier/archief. Op dit onderwerp zijn onze mogelijkheden onder IRIS uitgebreider en zeer zeker één van de speerpunten voor het team.

Bram Braakman wrote on 15-02-2010:

@ Dries Ausems

Beste Dries,
Dank voor je uitvoerige toelichting en verheldering. Het toegevoegde productaanbod van I.R.I.S. (aan de Morningstar producten)  op te gebied van Scan/OCR technologie klinkt zeker als een welkome uitbreiding. We zien nieuwe ontwikkelingen op dit gebied graag tegemoet!

Bram


Comment Form

Name:

Email:

Location:

URL:

Remember my personal information

Notify me of follow-up comments?

<< Back to main